Peter Sköld – Varför är du ambassadör för Jontefonden?
– Det lilla jag kan hjälpa till med här anser jag kan bli väldigt stort i slutändan. Allting man hjälper till med går ju via hjärtat. Jag älskar verkligen att kunna hjälpa till med min konst, så desto mer nytta den kan göra i de här välgörande sammanhangen, desto bättre.
– Jag lärde känna Tommy och Gunilla när Jonte – för några år sedan – såg en av mina tavlor och pekade att ”den där måste jag ha”. Därefter köpte föräldrarna den till Jonte, som verkligen gillade tavlan. Så mycket att han, när han var sjuk, satt bredvid den och kunde se på tavlan i långa perioder och alltid hitta nya figurer och mönster i den…
– Jag kommer absolut att fortsätta vara ambassadör för Jontefonden i framtiden. Jag vill kunna hjälpa till så mycket det går för andra som har det svårt.
– Den viktigaste delen i fonden är… allting. Att donera organ är verkligen en jätteviktig fråga, och jag vill att det kommer upp mer till ytan. Att få folk att ta ställning till detta ännu mer är viktigt, eftersom att det i många lägen idag blir försent annars. Den dagen jag inte lever längre får ni ta det ni vill från mig. Dagen man dör vet man ändå ingenting.